dimarts, d’octubre 02, 2007

Digueu-me racista.


Digueu-me racista, xenòfob, fatxa o el que vulgueu però... ja està bé.

He llegit a El Periòdico de Catalunya que un col·legi públic que havia fet fora una nena per portar un vel islàmic ha estat obligat per la Generalitat a readmetre-la.

No som a un país laic? No és una escola pública dins un país laic? No és cert que no hi hauria d’haver símbols religiosos a les escoles públiques? Bé, aquest és un cas particular que jo mateix puc posar en dubte, en un brillant exercici d’esquizofrènia, en dir que quan estudiava a la U.A.B. i hi havia monges, amb els seus hàbits i creus ningú, ni jo, s’escandalitzà.

He començat amb el cas de la nena aquesta, però en el fons el que vull dir és que estic fins als ous d’aquesta gent que ve a Catalunya i a més de no fer el més mínim esforç d’integració volen que siguis tu qui faci l’esforç de canviar les teves normes i costums per ells.

I els polítics d’aquest país amb el pànic que tenen que els acusin de racistes o xenòfobs, diuen que si a tot, i si en el futur el català desapareix o Catalunya acaba perdent tot allò que ens fa catalans a ells els la porta fluixa.

Aquest mail és políticament incorrecte, però així són les coses, i tots hem vist o patit casos on han volgut que ens baixéssim els pantalons per que a la dependenta de torn no li sortia d’allà entendre el difícil concepte de “un cafè amb llet”, “nou whoppers”, o “dues barres de quart curtes”.

3 comentaris:

Animal ha dit...

Estimat Víctor,
si no m'equivoco no vivim a un país laic sino aconfessional, que és diferent i dóna més marge de llibertat a històries com aquestes (o a que l'Església foti el nas a la política quan li surt dels ous). Avui he estat escoltant a CatRàdio una consellera de la Generalitat dient que, per sobre de tot conflicte religiós, està el dret de la nena a rebre educació i que per això s'han baixat els pantalons. L'Antoni Bassas li deia: bé, així m'està dient que amb aquest raonament sempre guanyaran els pares, no? La consellera o qui fos, no ha sapigut què respondre.
Jo he fet el mateix raonament políticament incorrecte que tu sobre la nena sense recordar el cas de les monges físiques que voltaven per la UAB. Aquest cas, però, és diferent. Penso que les monges (majors d'edat) no venien vestides així coaccionades per ningú. Una nena amb vel... què voleu que us digui: ho haurà decidit ella o vé imposat?
Casualment avui he rebut un mail d'un investigador uruguaià on em demanava suport per a una locutora de ràdio uruguaiana que treballava a Catalunya Ràdio fins que algun directiu l'ha feta fora perquè no parlava en català. Us adjunto un link per si voleu continuar sent políticament incorrectes o per si en treieu alguna cosa clara.
http://www.elpais.com/articulo/opinion/Lenguas/personas/elpporopi/20070928elpepiopi_4/Tes
Jo ja no sé què pensar. Els que volem que la nostra cultura no desaparegui (fins i tot els que, com jo, tenim arrels andaluses) som uns dictadors i uns fascistes o, simplement, ens prenen pel "pitu del serenu"?

vdbdc ha dit...

Molt interessant la teva reflexió, estimada Núria.
Respecte el tema de la nena, la qüestió és tal i com tu dius, el fet que la nena és menor d'edat. Als diaris diuen que és la nena qui vol portar el vel, no sé si és veritat o no, però el que si que és clar és que hi ha n-mil dones (nenes incloses) que en una societat on no es permeten (bé... això donaria per a un altre debat) discriminacions per qüestions de sexe, es veuen obligades a cobrir-se el cap i en casos extrems, vistos amb els meus propis ulls ( http://www.fotolog.com/vdbdc/8730707 ), tot el cos.

Respecte el tema de la locutora de radio... si el bilingüisme fos perfecte i no hi hagués una llengua ne perill, seria indiferent que parlés en castellà o català a Catalunya Radio, però havent-hi una llengua en perill, no ens podem permetre segons quines coses.

Políticament incorrecte, Víctor.

Edu ha dit...

Estimats, m'agrada que sigueu políticament incorrectes en aquests temes, encara diria més, cal ser-ho, ja que ser políticament correctes seria baixar-se els pantalons davant una colla de brètols que ens representen indignament.

Penso com tu Víctor. Jo mai m'he considerat xenòfob. Però arriba un punt que cal dir 'ja n'hi ha prou'. Em sembla perfecte que vingui gent d'arreu, però no suporto que no s'adaptin a les costums d'aquí i que a sobre ens vulguin imposar de seves. Ja n'hi ha prou de vels, ja n'hi ha prou de demanar mesquites, ja n'hi ha prou de colonitzar barris i fer-se'ls seus i que la gent que hi ha viscut tota la vida tingui por de sortir al carrer a segons quines hores... I no els hi retraiem a ells, sinó a la nostra classe política que com bé dieu per la por de ser etiquetats com a xenòfobs no han sabut posar-ne fre.

I el que és pitjor, que per culpa d'aquest governants la dreta acabarà guanyant força absorbint tot el vot d'aquell que no pugui aguantar més aquesta situació.

Progressisme si, estupidesa no...