dimarts, de gener 29, 2008

Per què?


  • Per què quan envies un mail a través d'un programa de correu (jo faig servir Thunderbird) i li adjuntes un fitxer, el tamany del mail enviar és un 40% major que el del fitxer adjunt?
  • Per què quan es fa un transplantament d'òrgans hi ha el perill del rebuig i no passa això quan es fa una transfussió de sang?

Per què?, V.


6 comentaris:

Xavier ha dit...

Resposta a la primera pregunta: ni idea.
Resposta a la segona pregunta: el rebuig és la conseqüència de la lluita de l'organisme receptor contra tot element estrany que l'envaeix, a través del sistema immunològic. Tant òrgans com sang són susceptibles de provocar rebuig, la diferència està en que en la sang els elements que reconeix el sistema immunològic són principalment els grups AB0 i Rh, compartits en diferent proporció per tota la població, mentre que els òrgans són pràcticament únics per cada individu. Per tant, una transfusió de sang no provoca rebuig perquè et posen la que et correspon, si ho fessin a cegues també hi hauria risc.

vdbdc ha dit...

Moltes gracies.
Salut, V.

Edu ha dit...

Resposta a la primera pregunta: Segurament és degut al protocol de transport. Si utilitza un protocol SMTP (Simple Mail Transfer Protocol) aquest codifica els fitxers adjunts en un format comú i adequat per al traspàs de informació. Aquesta codificació augmenta el tamany dels fitxers adjunts.

vdbdc ha dit...

Moltes gracies a vosté també.
Adéu, V.

Animal ha dit...

Jo tinc una altra pregunta: a qué huelen las nubes?

Edu ha dit...

A compresa